Zapékaná kuřecí stehna se smetanou a hořčicí

Suroviny

kuřecí vývar

600 ml

parmazán

60 g

kuřecí stehna

6 ks

máslo

6 PL

mouka

4 PL

zakysaná smetana

2 ks

plnotučná hořčice

4 PL

snítky tymiánu

4 ks

sůl

pepř

Postup přípravy:

Kuřecí maso očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si hrnec a necháme rozpustit máslo. Máslo zasypeme moukou a zamícháme. Jíšku zalijeme trochou teplého vývaru, zamícháme, aby se jíška rozpustila a nevznikly nám hrudky. Postupně nalijeme zbytek vývaru. Jakmile se nám jíška spojí s vývarem, odstavíme ji z plotny, vmícháme do ní hořčici, zakysanou smetanu, polovinu čerstvého tymiánu a strouhaný parmazán. Zapékací misku vyložíme kuřecím masem, zalijeme omáčkou a ještě posypeme čerstvým tymiánem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku zakryjeme alobalem. Do vyhřáté trouby dáme péct maso na 20 minut. Po 20-ti minutách alobal odděláme a pečeme dalších 10 minut dozlatova.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2016 9:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist