Zapékaná kuřecí stehna se smetanou a hořčicí

Suroviny

kuřecí vývar

600 ml

parmazán

60 g

kuřecí stehna

6 ks

máslo

6 PL

mouka

4 PL

zakysaná smetana

2 ks

plnotučná hořčice

4 PL

snítky tymiánu

4 ks

sůl

pepř

Postup přípravy:

Kuřecí maso očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si hrnec a necháme rozpustit máslo. Máslo zasypeme moukou a zamícháme. Jíšku zalijeme trochou teplého vývaru, zamícháme, aby se jíška rozpustila a nevznikly nám hrudky. Postupně nalijeme zbytek vývaru. Jakmile se nám jíška spojí s vývarem, odstavíme ji z plotny, vmícháme do ní hořčici, zakysanou smetanu, polovinu čerstvého tymiánu a strouhaný parmazán. Zapékací misku vyložíme kuřecím masem, zalijeme omáčkou a ještě posypeme čerstvým tymiánem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku zakryjeme alobalem. Do vyhřáté trouby dáme péct maso na 20 minut. Po 20-ti minutách alobal odděláme a pečeme dalších 10 minut dozlatova.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2016 9:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist