Zapečený květák se šunkou a sýrem

Suroviny

květák
1 ks
mléko
1/4 l
žloutek
2 ks
eidam
100 g
šunka
150 g
sůl
dle potřeby
máslo
dle potřeby
strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Květák uvaříme v osolené vodě pouze do poloměkka, po vyndání necháme okapat a rozebereme na růžičky. Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Po vrstvách dáváme růžičky květáku, každou vrstvu sypeme šunkou nakrájenou na nudličky a strouhaným sýrem. Postup opakujeme, horní vrstvu posypeme sýrem smíchaným se strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct při střední teplotě cca na 10 minut. Poté přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými žloutky a zapékáme dalších 15 – 20 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.3.2018 2:00| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist