Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami

brambory-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

brambora
1 kg
máslo
2 PL
jarní cibulka
4 ks
čerstvé oregano
1 velká hrst
čerstvá šalvěj
1 velká hrst
plátková slanina
100 g
mleté hovězí
300 g
smetana ke šlehání
400 ml
česnek
4 stroužky
Podravka přísady do jídel Natur
1 PL
vejce
4 ks
hladká mouka
2 PL
strouhaný čedar
200 g
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti
libeček
několik listů

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pak už můžeme vrstvit: do vymazané zapékací misky naskládáme třetinu plátků brambor, obložíme jimi i okraje formy. Na ně dáme polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Smetanu dáme do větší misky, prolisujeme do ní česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření Podravka Natur, vmícháme do ní vajíčka, mouku a nastrouhaný čedar. Prošleháme. Třetinou této směsi polijeme směs v pekáči. Pak na ni vyskládáme druhou třetinu brambor. Na ně dáme druhou polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek (trochu bylinek si necháme stranou na ozdobu). Zalijeme druhou třetinou smetanové směsi. Horní vrstvu vyskládáme z poslední třetiny brambor a polijte ji poslední třetinou smetanové směsi. Pekáč pečlivě zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct na 60 minut. Poté pekáč odkryjeme a směs ještě dopečeme dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podáváme posypané zbylými bylinkami. Skvělým doplňkem je zeleninový salát.

Foto zdroj: Podravka

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist