Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami

brambory-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

brambora
1 kg
máslo
2 PL
jarní cibulka
4 ks
čerstvé oregano
1 velká hrst
čerstvá šalvěj
1 velká hrst
plátková slanina
100 g
mleté hovězí
300 g
smetana ke šlehání
400 ml
česnek
4 stroužky
Podravka přísady do jídel Natur
1 PL
vejce
4 ks
hladká mouka
2 PL
strouhaný čedar
200 g
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti
libeček
několik listů

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pak už můžeme vrstvit: do vymazané zapékací misky naskládáme třetinu plátků brambor, obložíme jimi i okraje formy. Na ně dáme polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Smetanu dáme do větší misky, prolisujeme do ní česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření Podravka Natur, vmícháme do ní vajíčka, mouku a nastrouhaný čedar. Prošleháme. Třetinou této směsi polijeme směs v pekáči. Pak na ni vyskládáme druhou třetinu brambor. Na ně dáme druhou polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek (trochu bylinek si necháme stranou na ozdobu). Zalijeme druhou třetinou smetanové směsi. Horní vrstvu vyskládáme z poslední třetiny brambor a polijte ji poslední třetinou smetanové směsi. Pekáč pečlivě zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct na 60 minut. Poté pekáč odkryjeme a směs ještě dopečeme dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podáváme posypané zbylými bylinkami. Skvělým doplňkem je zeleninový salát.

Foto zdroj: Podravka

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist