Voňavý švestkový koláč s mandlovými lupínky

Suroviny

hladké mouky
200 g
cukru krupice
300 g
vanilkového cukru
1 balíček
prášku do pečiva
1 balení
bílého jogurtu Hollandia
200 g
vajec
3 ks
limetky
1 ks
oleje
180 ml
vypeckovaných švestek
15 ks
másla
100 g
hrubé mouky
100 g
mandlových lupínku
100 g

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 200 g bílého jogurtu, 3 vejce, 1 limetku, 180 ml oleje a cca 15 vypeckovaných švestek

Mandlová drobenka: 100 g másla, 100 g cukru krupice, 100 g hrubé mouky, 100 g mandlových lupínků

Do mísy nalijeme jogurt, přidáme vejce, olej a přisypeme cukry. Krátce ručním šlehačem rozšleháme, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a sypkou část zapracujeme. Následně do těsta vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru i šťávu z limetky. Protože limetka reaguje s práškem do pečiva, těsto zpracujeme co nejdříve. Do koláčové formy nalijeme zhruba polovinu těsta, na které naskládáme pokrájené švestky a zalijeme zbylým těstem. Posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili prohnětením změklého másla, cukru, mouky a mandlí. Nakonec pečeme na 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Aby byl koláč ještě sladší, můžeme ho jemně posypat strouhaným marcipánem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 7:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist