Voňavá rajčatová polévka s bazalkou

rajska-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

olivový olej
4 PL
malá červená cibule (jemně pokrájená)
2 ks
rozmačkaný česnek
2 stroužky
kmín
3 ČL
Aceto Balzamico
1 PL
cukr
1 PL
konzervované rajče
2 plechovky (á 400 g)
zeleninový vývar
1 l
červená cherry rajčata přepůlená
450 g
čerstvý lístek bazalky
2 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Na velké pánvi rozpalte 2 pol. lžíce oleje, cibuli osmahněte dozlatova (cca 10 min.). Vložte česnek a kmín a smažte další minutu. Přidejte ocet a cukr a nechte dusit ještě 2 minuty. Poté přilijte vývar a konzervované rajčata. Mezitím rajčátka cherry polijte olivovým olejem, osolte, opepřete dle chuti a v rozehřáté troubě pečte 10 minut. Polévku dejte do mixeru, přidejte polovinu zapečených rajčat, rozmixujte a dochuťte podle potřeby. Polévku podávejte ozdobenou rajčátky a bazalkou.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist