Vepřová pečínka s mrkvičkami

veprova-pecinka-s-mrkvickami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vykostěná vepřová pečeně
800 g
koktejlová mrkvička (nebo mladá mrkev či normální mrkev nakrájená na špalíčky)
500 g
olej
2 PL
máslo
40 g
hladká mouka
25 g
sůl
dle chuti
drcený kmín
dle chuti
tymián
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné mrkvičky uvařte na páře nebo v osolené vodě. Do masa svrchu nakrájejte mřížky, osolte ho, opepřete, potřete olejem a na nepřilnavé pánvi opečte ze všech stran. Přendejte ho do pekáče, posypte tymiánem a kmínem, trošku podlijte a zakryté poklicí pečte 45 minut. Pak poklici odstraňte a dopečte dozlatova a do měkka. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte máslo promnuté s moukou a nechte přejít varem. Přidejte mrkve a společně krátce prohřejte.

Náš tip: podávejte s vařenými brambory.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist