Vepřová pečínka s mrkvičkami

veprova-pecinka-s-mrkvickami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vykostěná vepřová pečeně
800 g
koktejlová mrkvička (nebo mladá mrkev či normální mrkev nakrájená na špalíčky)
500 g
olej
2 PL
máslo
40 g
hladká mouka
25 g
sůl
dle chuti
drcený kmín
dle chuti
tymián
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné mrkvičky uvařte na páře nebo v osolené vodě. Do masa svrchu nakrájejte mřížky, osolte ho, opepřete, potřete olejem a na nepřilnavé pánvi opečte ze všech stran. Přendejte ho do pekáče, posypte tymiánem a kmínem, trošku podlijte a zakryté poklicí pečte 45 minut. Pak poklici odstraňte a dopečte dozlatova a do měkka. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte máslo promnuté s moukou a nechte přejít varem. Přidejte mrkve a společně krátce prohřejte.

Náš tip: podávejte s vařenými brambory.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist