Vepřová kotleta na houbách

Suroviny

kotleta
6 ks
mražená houba
cibule
mouka
pepř
sůl
voda
kečup

Postup přípravy:

Nakrájíme si kotlety a po obvodu je asi na 3 místech nakrojíme, aby se nám nevypoulily a neudělaly mističky. Osolíme je a opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme osmažit na pánev, kde máme rozpuštěné sádlo.

Až se kotlety zatáhnou, vyndáme je na talíř a na tom samém sádle osmažíme 2 větší cibule nakrájené na kostičky. Když bude cibulka zlatá, vrátíme maso zpátky a zalijeme necelým litrem vody. Přidáme houby – sušené namočíme nejdříve do vody, aby změkly, mražené můžeme přidat rovnou. Každý si může dát hub dle chuti.

Necháme asi 30 min povařit a poté dolijeme vodu podle toho, kolik chceme omáčky. Přidáme 2 lžíce kečupu, aby omáčka získala tu správnou barvu a zahustíme – ve čtvrt litru vody rozmícháme 1 – 2 lžíce hladké mouky. Párkrát s omáčkou míchneme, aby se pořádně prohřála a poté můžeme podívat s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Dobrou chuť.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2011 10:39| autor: (weronika9)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist