Velikonoční jidáše s rozinkami

jidase-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
400-500 g
mléko
200 ml
droždí
40 g
žloutek
1 ks
vejce na potření
1 ks
sůl
1 špetka
cukr
4 PL
olej
2 PL
rozehřáté máslo
2 PL
oprané a osušené rozinky
1 hrst
tuk na vymazání plechu
dle potřeby
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Část vlažného mléka rozmíchejte s lžící cukru, droždím a trochou mouky a nechte vzejít kvásek. Olej s vlažným máslem, žloutek, zbytek mléka, cukr, mouku a sůl přidejte ke kvásku a vypracujte hladké tužší těsto (pokud chcete dát rozinky, obalte je v trošce mouky a zapracujte do těsta). Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Těsto znovu propracujte, dejte ještě na půl hodiny nakynout a na pomoučeném vále tvarujte jidáše (spirálky nebo oválky, dají se tvarovat i různá jarní zvířátka). Naskládejte je na vymazaný plech a nechte asi 20 minut nakynout. Potřete je rozkvedlaným vejcem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist