Velikonoční jidáše s rozinkami

jidase-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
400-500 g
mléko
200 ml
droždí
40 g
žloutek
1 ks
vejce na potření
1 ks
sůl
1 špetka
cukr
4 PL
olej
2 PL
rozehřáté máslo
2 PL
oprané a osušené rozinky
1 hrst
tuk na vymazání plechu
dle potřeby
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Část vlažného mléka rozmíchejte s lžící cukru, droždím a trochou mouky a nechte vzejít kvásek. Olej s vlažným máslem, žloutek, zbytek mléka, cukr, mouku a sůl přidejte ke kvásku a vypracujte hladké tužší těsto (pokud chcete dát rozinky, obalte je v trošce mouky a zapracujte do těsta). Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Těsto znovu propracujte, dejte ještě na půl hodiny nakynout a na pomoučeném vále tvarujte jidáše (spirálky nebo oválky, dají se tvarovat i různá jarní zvířátka). Naskládejte je na vymazaný plech a nechte asi 20 minut nakynout. Potřete je rozkvedlaným vejcem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist