Těstoviny se špenátem a ančovičkami

Suroviny

fusilli
200 g
čerstvé špenátové listy
250 g
česnek
2 stroužky
kapary
1 KL
olivový olej
2 PL
ančovičky
4 ks
sůl
pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Těstoviny dáme do většího množství vroucí osolené vody. Asi 3 minuty před koncem varu k nim přidáme omyté špenátové listy.

Mezitím na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, do něj dáme rozmačkané kapary a rozpůlené stroužky česneku, případně ančovičky či sardelovou pastu. Když česnek zezlátne, z oleje ho vyndáme. Kapary a ančovičky necháme v oleji na mírném ohni asi 5 minut.

Těstoviny spolu se špenátem slijeme, necháme důkladně okapat a přidáme je do rozehřátého oleje. Mícháme na silnějším ohni ještě další minutu až dvě.

Servírujeme na talíře a každou porci ještě velmi zlehka poprášíme mletým pepřem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2011 7:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist