náplň: 65 g změklého másla, 85 g moučkového cukru, 3 žloutky, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 250 g hotové makové náplně, kůra z jednoho citrónu, šťáva z poloviny citrónu, 1 lžíce povidel
na ozdobu: 400 g švestek, 1 lžíce cukru krystalu, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce marmelády rybízové
Z mouky, másla, cukru a vody vypracujeme těsto. Namačkáme do dortové formy i do boků, propícháme vidličkou a pečeme asi 7 minut na 190 °C. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme po jednom žloutky, 3 lžíce vody, mouku smíchanou s práškem do pečiva a makovou náplň, nakonec vmícháme kůru a šťávu z citrónu. Upečený zchladlý korpus potřeme povidly a naneseme na něj makovou náplň. Švestkami hustě poklademe koláč, posypeme cukrem a skořicí a pečeme asi hodinu. Pokud máme pocit, že se nám švestky začínají připalovat, zakryjeme vršek alobalem. Až koláč trošku vychladne potřeme švestky horkou marmeládou a poprášíme cukrem.