Sulc sváteční se zeleninou

Suroviny

vepřová hlava
1/2 ks
vepřové koleno
1 ks
vepřové nožičky
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
kousek celer
bobkový list
5 ks
celý pepř
1 PL
hřebíček
7 ks
tymián
3 špetky
sůl
150 g
bílé suché víno
2 dcl
citron
voda
3 l

Postup přípravy:

Marináda: 3 litry vody, 150 g soli, 4 bobkové listy, 6 hřebíčků, 1 PL celých pepřů, 2 špetky tymiánu

1. Smícháním ingrediencí vymícháme marinádu a do ní vložíme maso. Maso musí být úplně potopené! Uložit v chladnu. Kdo se nebojí, může přidat 1 plnou lžíci soli.

2. Pak maso opláchneme a dáme vařit spolu se zeleninou, vepřovými nožičkami, 1 bobkovým listem a solí, až je maso měkké.

3. Vody by nemělo být moc. Následně maso obereme, nakrájíme i s kůžičkami na kostky a dáme do nějaké pěkné formy.

4. Do vývaru zavaříme víno, vyhodíme zeleninu a koření a nalejeme ho na maso.

5. Do druhého dne necháme v chladnu ztuhnout a seškrábneme z povrchu tuk.

6. Po vyklopení ozdobíme plátky citronu.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.12.2010 3:04| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist