Staročeský králík se smetanou

Suroviny

králíka (hřbet a zadní běhy)

1 ks

slaniny

150 g

oleje

1 PL

12% smetany

200 ml

hladké mouky

2 PL

citrónu

1 ks

kořenové zeleniny

200 g

cibule

1 ks

bobkového listu

1 ks

nového koření

2 ks

jalovce

5 ks

celého pepře

5 ks

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Králíka nasekejte na porce, prošpikujte částí slaniny a osolte. Na zbylé jemně nakrájené slanině a oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte králíka, koření, šťávu z půlky citrónu, hrnek horké vody a zvolna pečte zakrytého poklicí doměkka. Maso vyndejte a šťávu se zeleninou propasírujte. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do propasírované omáčky, dobře rozmíchejte a povařte. Maso vraťte do omáčky prohřát. Dochuťte podle potřeby solí a citrónovou šťávou. Podávejte s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 8:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist