Staročeský králík se smetanou

Suroviny

králíka (hřbet a zadní běhy)
1 ks
slaniny
150 g
oleje
1 PL
12% smetany
200 ml
hladké mouky
2 PL
citrónu
1 ks
kořenové zeleniny
200 g
cibule
1 ks
bobkového listu
1 ks
nového koření
2 ks
jalovce
5 ks
celého pepře
5 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Králíka nasekejte na porce, prošpikujte částí slaniny a osolte. Na zbylé jemně nakrájené slanině a oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte králíka, koření, šťávu z půlky citrónu, hrnek horké vody a zvolna pečte zakrytého poklicí doměkka. Maso vyndejte a šťávu se zeleninou propasírujte. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do propasírované omáčky, dobře rozmíchejte a povařte. Maso vraťte do omáčky prohřát. Dochuťte podle potřeby solí a citrónovou šťávou. Podávejte s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 8:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist