Špenátová polévka se sýrem

Suroviny

Čerstvý nebo mražený špenát

1 kg

Sýr Krolewski

40 g

Vejce

3 ks

Máslo

70 g

Bílá veka

1 ks

Masový vývar

dle potřeby

Strouhaný muškátový oříšek

1 špetka

Sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Pokud používáme špenát mražený, tak jej nejprve necháme rozmrznout. Každopádně jej očistíme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme nebo umeleme.

V rendlíku rozpustíme máslo, do kterého přidáme umletý špenát, špetku strouhaného muškátového oříšku a sůl. To všechno dusíme na mírném plamenu. Jakmile začne špenát houstnout, přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr Krolewski a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Poté špenát zalijeme vývarem a všechno ještě krátce povaříme.

Na pánvičce pak na másle osmahneme na plátky nakrájenou veku, kterou podáváme k naší výborné zelené velikonoční polévce.

Více receptů naleznete na www.syrnadzlato.cz.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.3.2018 10:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist