Špenátová polévka

profimedia-0035564725-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

listový špenát
300 g
máslo
2 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
bujon
1 kostka
smetana
150 ml
voda
1,5 l
vejce uvařená na tvrdo
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěný špenát spařte, nechte okapat a nakrájejte. Pokud použijete mražený, nechte ho rozmrazit a vymačkejte z něj vodu. Z mouky a másla připravte světlou jíšku a dobře ji rozmíchejte s vodou. Přidejte bujon a špenát a povařte. Polévku ochuťte solí, pepřem, zjemněte smetanou a už nevařte. Vejce oloupejte a nasekejte. Každou porci polévky přizdobte zelenou petrželkou a hromádkou nasekaných vajec.

Tip: K polévce můžete podávat na másle opečené bílé pečivo.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist