Špenátová polévka

profimedia-0035564725-1100x618.jpg

Suroviny

listový špenát

300 g

máslo

2 lžíce

hladká mouka

2 lžíce

bujon

1 kostka

smetana

150 ml

voda

1,5 l

vejce uvařená na tvrdo

2 ks

sůl, pepř

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Očištěný špenát spařte, nechte okapat a nakrájejte. Pokud použijete mražený, nechte ho rozmrazit a vymačkejte z něj vodu. Z mouky a másla připravte světlou jíšku a dobře ji rozmíchejte s vodou. Přidejte bujon a špenát a povařte. Polévku ochuťte solí, pepřem, zjemněte smetanou a už nevařte. Vejce oloupejte a nasekejte. Každou porci polévky přizdobte zelenou petrželkou a hromádkou nasekaných vajec.

Tip: K polévce můžete podávat na másle opečené bílé pečivo.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist