Slepice na paprice se smetanou

slepice-na-paprice-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

slepice
1 ks
tuk nebo máslo
20 g
středně velká cibule
1 ks
paprika
2 PL
vývar ze slepice na podlévání
dle potřeby
polohrubá mouka
40 g
sůl
dle chuti
sladká smetana
250 ml
pálivá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Slepici (uvařenou ne příliš doměkka) rozstříháme na porce. V horkém tuku nebo másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce masa, opečeme je, zasypeme paprikou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a přikryjeme. V trošce chladného vývaru rozmícháme mouku, vývar přilijeme do masové šťávy a za stálého míchání 10 minut dusíme. Pak omáčku zalijeme smetanou a dochutíme, vložíme maso a krátce podusíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.12.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist