Sledi s pikantní omáčkou a pažitkou

Suroviny

naložených sleďů

300 g

červený paprikový lusk

1 ks

zelený paprikový lusk

1 ks

malá rajčata

4 ks

majonézy

100 g

sladké papriky

1/2 ČL

cukru

1 špetka

nakrájené pažitky

4 PL

Postup přípravy:

Sledě nechte okapat, vykostěte a nakrájejte na centimetrové nudličky. Smíchejte s cibulkou, s níž byli sledi naloženi. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na osminky. Smíchejte se sledi a připravte do misek.

Na omáčku proceďte do misky asi 4 lžíce nálevu ze sleďů. Přidejte majonézu, sladkou papriku a cukr a promíchejte metličkou. Omáčku ochuťte, nalijte na salát a posypte nakrájenou pažitkou.

Servírujte vychlazené.

VHODNÁ PŘÍLOHA: tmavý celozrnný chléb, selský chléb

K DOCHUCENÍ MŮŽEME POUŽÍT: ocet, pepř, worcester, sůl a nakrájenou cibuli nebo pažitku

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist