Sledi s pikantní omáčkou a pažitkou

Suroviny

naložených sleďů
300 g
červený paprikový lusk
1 ks
zelený paprikový lusk
1 ks
malá rajčata
4 ks
majonézy
100 g
sladké papriky
1/2 ČL
cukru
1 špetka
nakrájené pažitky
4 PL

Postup přípravy:

Sledě nechte okapat, vykostěte a nakrájejte na centimetrové nudličky. Smíchejte s cibulkou, s níž byli sledi naloženi. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na osminky. Smíchejte se sledi a připravte do misek.

Na omáčku proceďte do misky asi 4 lžíce nálevu ze sleďů. Přidejte majonézu, sladkou papriku a cukr a promíchejte metličkou. Omáčku ochuťte, nalijte na salát a posypte nakrájenou pažitkou.

Servírujte vychlazené.

VHODNÁ PŘÍLOHA: tmavý celozrnný chléb, selský chléb

K DOCHUCENÍ MŮŽEME POUŽÍT: ocet, pepř, worcester, sůl a nakrájenou cibuli nebo pažitku

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist