Skořicové pusinky s ovocným želé

Suroviny

hořké čokolády
100 g
bílky
2 ks
soli
1 špetka
cukru
125 g
mletých mandlí
200 g
polohrubé mouky
40 g
kypřícího prášku
1 špetka
mleté skořice
4 ČL
cukrářských oplatek
40 ks
kdoulového nebo jablečného želé
4 PL
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni. Zvolna rozšleháme bílky a sůl. Potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně zašleháme cukr.

Smícháme mandle, mouku, kypřicí prášek a skořici. Směs opatrně vmícháme do sněhové hmoty. Přimícháme vychladlou čokoládu. Hmotu zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu, až je tvarovatelná.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z hmoty utvoříme kuličky velikosti ořechu a položíme na oplatky. Uprostřed uděláme důlek. Pečeme asi 15 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist