Sirup z černého rybízu

Suroviny

černého rybízu
4 kg
vody
2 l
kyseliny citrónové
50 g
pískového cukru
1,6 kg

Postup přípravy:

Otrhané bobulky rybízu propláchneme a necháme odkapat. Potom je rozmixujeme, přidáme vodu a kyselinu citrónovou. Dáme na den do chladu. Druhý den přecedíme přes husté síto, nejlépe ještě vyložené mulem. Na každých 1000 ml šťávy přisypeme 600 g cukru a začneme mírně zahřívat. Případnou pěnu sebereme. Nesmíme přivést k varu! Až se rozpustí cukr, sirup je hotový. Plníme do horkých lahví a zavíčkujeme. Po vychladnutí ukládáme do chladu a tmy.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 16x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 7:51| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist