Sirup z černého rybízu

Suroviny

černého rybízu

4 kg

vody

2 l

kyseliny citrónové

50 g

pískového cukru

1,6 kg

Postup přípravy:

Otrhané bobulky rybízu propláchneme a necháme odkapat. Potom je rozmixujeme, přidáme vodu a kyselinu citrónovou. Dáme na den do chladu. Druhý den přecedíme přes husté síto, nejlépe ještě vyložené mulem. Na každých 1000 ml šťávy přisypeme 600 g cukru a začneme mírně zahřívat. Případnou pěnu sebereme. Nesmíme přivést k varu! Až se rozpustí cukr, sirup je hotový. Plníme do horkých lahví a zavíčkujeme. Po vychladnutí ukládáme do chladu a tmy.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 7:51| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist