Sekaná s vařenými vejci

sekana-s-varenymi-vejci-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mleté maso (směs hovězího a vepřového)
400 g
strouhanka
1 hrnek
natvrdo uvařené vejce
3 ks
syrové vejce
2 ks
cibule
2 ks
rohlík
1 ks
mléko
2 dl
nasekaná kopřiva
2 PL
sádlo
1 PL
drcený kmín
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na části sádla. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, nasekané kopřivy, špetku kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist