Sekaná s lososovou mozaikou

Suroviny

filé z mořské štiky nebo candáta

400 g

lososa (čerstvého nebo zmrazeného)

100 g

uzeného lososa

100 g

smetany

1 dcl

bílků

2 ks

škrobové moučky

2 PL

mletý bílý pepř, sůl

dle chuti

máslo na potření

dle potřeby

Postup přípravy:

Rybí filé jemně umeleme (nejlépe ještě polozmrzlé nebo hodně studené), promícháme s bílky, smetanou, škrobovou moučkou, solí a pepřem a ještě rozmícháme pomocí elektrického ručního mixéru na jemnou hmotu. Přidáme oba druhy lososa nakrájeného na kostky a již jen lehce promícháme. Směs rozložíme na potravinovou fólii, upravíme ji do válečku a zabalíme do fólie, kterou po obou stranách zavážeme. Sekanou vložíme do většího hrnce s vodou teplou asi 80 °C a hodinu vaříme. Pak sekanou opatrně přeložíme do pekáčku, odstraníme fólii, sekanou potřeme máslem, vložíme do trouby s horním pečením nebo grilem a při 200 °C ji ještě krátce opečeme, aby získala barvu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 9:49| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist