Sardinky s rajčaty a čočkou

Suroviny

olivového oleje
2 PL
červené cibule
1 ks
oranžového chilli zbavit semen a pokrájet najemno
1 ks
čočky, propláchnuté a okapané
1 plechovka
rajčat zbavit semen a pokrájet
450 g
sardinek
8 plátků
jemně nakrájeného koriandru
1 PL
sůl, čerstvě mletý černý pepř
dle chuti
citrónové podélné čtvrtky na ozdobu

Postup přípravy:

Udělejte na sardinkách několik zářezů. Nahřejte v pánvi olej, přidejte cibuli a osmahněte 3-4 minuty nebo než změkne. Přidejte chilli a smažte další dvě minuty. Přidejte čočku, rajčata, 4 pol. lžíce vody a za stálého míchání duste 3-4 minuty. Mezitím okořeňte sardinky a posypejte je koriandrem. Rozehřejte pánev na rožnění a rožněte sardinky 3-4 minuty na jedné straně, pak 3-4 minuty na straně druhé, než jsou hotové. Rozdělte čočku na 4 talíře, dejte nahoru sardinky a podávejte ozdobené citrónovými půlměsíčky.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 2:12

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist