Rozinková bábovka s mandlemi

Suroviny

měkkého másla
250 g
přírodního cukru
250 g
vanilkový cukr
1 ks
soli
1/4 ČL
vajec
6 ks
polohrubé mouky
350 g
prášku do pečiva
2 ČL
rozinek
400 g
citronátu
100 g
mandlí
50+100 g
moučkového cukru
2 PL
tuku
4 PL

Postup přípravy:

Máslo, cukr a sůl utřete do pěny. Po jednom vmíchejte vejce. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, citronát a 50 g mandlí smíchejte. Směs postupně přidávejte do krému a vmíchejte těsto. Dortovou formu průměru 18 cm vymastěte, vyložte pergamenem a znovu vymastěte. Naplňte ji těstem, povrch obložte mandlemi. Bábovku pečte uprostřed trouby. Když na povrchu začne hnědnout, přiložte pergamen. Po 60 minutách vpíchněte do bábovky špejli. Pokud na ní neulpí těsto, je bábovka upečená. Bábovku vyklopte, ještě horkou pocukrujte a pokapejte rumem.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist