Ořechová bábovka v čokoládě

Suroviny

vejce

5 ks

moučkový cukr

300 g

mletá vanilka

1 špetka

máslo

180 g

polohrubá mouka

380 g

prášek do pečiva

1 balíček

citrónová kůra

1 ČL

12 % smetana

200 ml

rozinky

50 g

jádra vlašských ořechů

100 g

bílá čokoládová poleva

1 ks

tmavá čokoládová poleva

1 ks

ořechy na ozdobu

dle libosti

třešně na ozdobu

dle libosti

máslo na vymazání formy

dle potřeby

hrubá mouka na vymazání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Máslo našlehejte do husté pěny s moučkovým cukrem a žloutky. Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte do ní citrónovou kůru, rozinky, hrubě nasekané ořechy a střídavě se smetanou ji vmíchejte do husté pěny. Z bílků ušlehejte vláčný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do formy, uhlaďte, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 1 hodinu. Bábovku vyklopte, nechte vychladnout, přelijte ji rozehřátou bílou polevou, ozdobte tmavou polevou, kousky ořechů a kandovanými třešněmi.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist