Ořechová bábovka v čokoládě

Suroviny

vejce
5 ks
moučkový cukr
300 g
mletá vanilka
1 špetka
máslo
180 g
polohrubá mouka
380 g
prášek do pečiva
1 balíček
citrónová kůra
1 ČL
12 % smetana
200 ml
rozinky
50 g
jádra vlašských ořechů
100 g
bílá čokoládová poleva
1 ks
tmavá čokoládová poleva
1 ks
ořechy na ozdobu
dle libosti
třešně na ozdobu
dle libosti
máslo na vymazání formy
dle potřeby
hrubá mouka na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Máslo našlehejte do husté pěny s moučkovým cukrem a žloutky. Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte do ní citrónovou kůru, rozinky, hrubě nasekané ořechy a střídavě se smetanou ji vmíchejte do husté pěny. Z bílků ušlehejte vláčný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do formy, uhlaďte, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 1 hodinu. Bábovku vyklopte, nechte vychladnout, přelijte ji rozehřátou bílou polevou, ozdobte tmavou polevou, kousky ořechů a kandovanými třešněmi.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist