Punčová roláda

Suroviny

vejce
4 ks
cukr krupice
70 g
vanilkový cukr
1 balíček
polohrubá mouka
50 g
pomleté piškoty
150 g
rum
1,4 dcl
rozinky
30 g
mleté ořechy
30 g
moučkový cukr
210 g
kandované ovoce
40 g
ovocná šťáva z kompotu (višně, třešně či jahody)
1 dcl
vařící voda
1 PL

Postup přípravy:

Náplň: 150g pomletých piškotů, 1 dcl rumu, 30g rozinek, 30g mletých ořechů, 50g moučkového cukru, 40g kandovaného ovoce, 1 dcl ovocné sťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)

Poleva: 160g moučkového cukru, 1 lžíce vařící vody, 3 lžíce rumu

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 – 7 minut). Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme.

Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.6.2011 11:00| autor: adelita

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist