Provensálská králičí stehna s olivami

provensalska-kralici-stehna-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zadní králičí stehno
4 ks
suché bílé víno
2 dl
horký masový vývar
2 dl
černá oliva bez pecek
150 g
olej
4-5 PL
rajčatový protlak
2 PL
hladká mouka
1 PL
bylinka (tymián, petrželka, bobkový list, rozmarýna, šalvěj)
1 svazek
cibule
1 ks
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

V hrnci s rozehřátým olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, osolené a opepřené maso, které opečeme ze všech stran dozlatova. Pak maso poprášíme moukou a za stálého míchání necháme zapražit. Maso podlijeme vývarem a rozmíchaným protlakem. Přidáme bílé víno, bylinky a pod poklicí na mírném ohni dusíme doměkka. Asi 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 8 minut před koncem dušení, když už je maso úplně měkké, přisypeme olivy. Odstraníme stonky od bylinek.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist