Povidlové taštičky se strouhaným perníkem

Suroviny

ve slupce uvařené oloupané brambory
750 g
polohrubá mouka
150 g
rozpuštěné máslo
150 g
švestková povidla
120 g
nastrouhaný perník
100 g
hrubá mouka
100 g
moučkový cukr
80 g
vejce
1 ks
sůl
mouka na posypání válu

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Dáme vařit vodu a osolíme ji. Brambory prolisujeme, přidáme obě prosáté mouky, sůl a vejce.

2. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme (moukou posypáváme vál) na plát o síle asi 3 mm.

3. Z plátu vykrájíme formičkou – nemáme-li pak skleničkou apod. – kolečka, na půlky koleček dáme po troše povidel, přehneme je a kraje důkladně stlačíme k sobě hroty vidličky (zároveň nám taštičky i ozdobí).

4. Připravené povidlové taštičky ihned zavaříme do vroucí vody a opatrně nadzvedneme vařečkou ode dna. Vaříme je 5 – 6 minut.

5. Uvařené povidlové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným perníkem smíchaným s cukrem.

TIP:
Na povidlové taštičky můžeme spotřebovat i zbylé uvařené brambory a k jejich množství vhodně upravíme i poměr ostatních surovin. Taštičky můžeme nadívat místo povidel oblíbeným džemem, sypat je opraženou strouhankou s cukrem nebo mletým mákem s cukrem ap.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 10:52| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist