Polévka zelňačka s uzeným masem

Suroviny

kysané zelí
brambory
dobré uzené maso
smetana ke šlehání
mléko
hladká mouka
máslo
cibule
bílý pepř
bobkový list,nové koření
sůl, ocet, cukr

Postup přípravy:

Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar, česnek a spolu s nakrájenými bramborami se vaří.

Zelí se scedí a lehce se vyždíme a trochu pokrájí, dá se vařit spolu s novým kořením a bobkovým listem do osolené vody. Šťávu z kysaného zelí z pytlíku odložíme ve skleničce.

Jakmile jsou brambory hotové, přidáme zelí včetně koření, přivedeme k varu a zahustíme rozdělanou moukou v mléce 0,5l.

Po zhoustnutí polévky přidáme pepř podle chuti, smetanu, trochu cukru a dovařte. Nakonec je možné dokyselit ještě octem nebo lákem ze zelí.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist