Polévka z cukety s parmezánem

Suroviny

mladé cukety
2 ks
brambory
2 ks
bílý jogurt 3,5 %
2 PL
zakysaná smetana
1 ks
polévkové koření
bujón
1/2 ks
krutonky smažené z veky
parmezán
voda
1/2 l

Postup přípravy:

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme obě suroviny nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku na bujón, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme,vznikne jemný krém který, přivedeme k varu postupně zašleháme bílý jogurt a zakysanou smetanu, můžeme dle chuti ještě dosolit nebo použít polévkové koření. Podáváme se smaženými krutónky nebo houstičkou. Na závěr posypeme parmezánem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2011 6:12| autor: LUSYLII

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist