Polévka s uzeným jazykem a zeleninou

polevka-z-uzeneho-jazyka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

uzený hovězí jazyk
1 ks
voda
2 l
petržel
1 ks
celer
1 kousek
pórek
1 kousek
cibule
1 ks
malá mrkvička
1 hrst
libeček
1 snítka
bobkový list
1 ks
nasekaná petrželka
1 hrst
tvrdší chléb
2 krajíce
máslo (na osmažení chleba)
1 PL
sůl, celý pepř
dle chuti
nové koření
dle chuti

Postup přípravy:

Hovězí jazyk vložíme do tlakového hrnce spolu se zeleninou a kořením, zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Uvařený jazyk necháme částečně vystydnout, oloupeme ho a asi třetinu nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu ve vývaru rozmačkáme vidličkou, přidáme nakrájený jazyk a malé mrkvičky. Polévku přivedeme opět k varu a vaříme asi 3 minuty. Chléb nakrájíme na kostičky, které opečeme na másle a přidáme do polévky s nasekanou čerstvou petrželkou až těsně před podáváním.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist