Polévka s pórkem a vejcem

Suroviny

pórek
100 g
masový vývar
1,5 l
máslo
50 g
vejce
1 ks
hladká mouka
90 g
sůl
pepř
polévkové koření

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Pórek nakrájíme nadrobno, zalijeme třetinou vývaru a uvaříme. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbylým vývarem a přivedeme k varu. Přilijeme vývar z pórku a vaříme 30 minut. Polévku opepříme, krátce povaříme a procedíme hustým sítem. Nakonec přidáme uvařený pórek, rozklepneme vejce a necháme je srazit. Hotovou polévku osolíme a dochutíme kořením.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2012 4:15| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist