Polévka s cikorkou a smetanou

Suroviny

slepice
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
celer
1 ks
bobkový list
1 ks
hřebíček
4 ks
černý pepř
4 ks
bobulky myrty pimenty
4 ks
čerstvá cikorka
2 ks
rajská jablka
2 ks
žloutek
1 ks
šlehačka
6 PL
kyselá smetana
1 PL
bramborová mouka
40 g
sůl
1 ČL

Postup přípravy:

Omytou slepici a koření uvedeme v 1 a ¼ l vody do varu. Přidáme na hrubo nakrájenou polévkovou zeleninu a vaříme 90 minut.

Slepici vyjmeme z vývaru, stáhneme kůži a vykostíme ji. Maso nakrájíme na nudličky.

Vývar přecedíme, mouku rozmícháme v menším množství vody a přidáme k vývaru. Z cikorky odřízneme nahořklý konec, nakrájíme ji na plátky, přidáme k polévce a 5 minut povaříme. Přidáme maso a nakrájená rajská jablka.

Žloutek rozšleháme s 5 polévkovými lžícemi šlehačky a rozmícháme v polévce. Zbytek šlehačky smícháme s kyselou smetanou a přilijeme ji na povrch polévky až na talíři. Nemícháme! Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist