Polévka s cikorkou a smetanou

Suroviny

slepice

1 ks

mrkev

1 ks

petržel

1 ks

celer

1 ks

bobkový list

1 ks

hřebíček

4 ks

černý pepř

4 ks

bobulky myrty pimenty

4 ks

čerstvá cikorka

2 ks

rajská jablka

2 ks

žloutek

1 ks

šlehačka

6 PL

kyselá smetana

1 PL

bramborová mouka

40 g

sůl

1 ČL

Postup přípravy:

Omytou slepici a koření uvedeme v 1 a ¼ l vody do varu. Přidáme na hrubo nakrájenou polévkovou zeleninu a vaříme 90 minut.

Slepici vyjmeme z vývaru, stáhneme kůži a vykostíme ji. Maso nakrájíme na nudličky.

Vývar přecedíme, mouku rozmícháme v menším množství vody a přidáme k vývaru. Z cikorky odřízneme nahořklý konec, nakrájíme ji na plátky, přidáme k polévce a 5 minut povaříme. Přidáme maso a nakrájená rajská jablka.

Žloutek rozšleháme s 5 polévkovými lžícemi šlehačky a rozmícháme v polévce. Zbytek šlehačky smícháme s kyselou smetanou a přilijeme ji na povrch polévky až na talíři. Nemícháme! Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist