Polévka s cikorkou a smetanou

Suroviny

slepice

1 ks

mrkev

1 ks

petržel

1 ks

celer

1 ks

bobkový list

1 ks

hřebíček

4 ks

černý pepř

4 ks

bobulky myrty pimenty

4 ks

čerstvá cikorka

2 ks

rajská jablka

2 ks

žloutek

1 ks

šlehačka

6 PL

kyselá smetana

1 PL

bramborová mouka

40 g

sůl

1 ČL

Postup přípravy:

Omytou slepici a koření uvedeme v 1 a ¼ l vody do varu. Přidáme na hrubo nakrájenou polévkovou zeleninu a vaříme 90 minut.

Slepici vyjmeme z vývaru, stáhneme kůži a vykostíme ji. Maso nakrájíme na nudličky.

Vývar přecedíme, mouku rozmícháme v menším množství vody a přidáme k vývaru. Z cikorky odřízneme nahořklý konec, nakrájíme ji na plátky, přidáme k polévce a 5 minut povaříme. Přidáme maso a nakrájená rajská jablka.

Žloutek rozšleháme s 5 polévkovými lžícemi šlehačky a rozmícháme v polévce. Zbytek šlehačky smícháme s kyselou smetanou a přilijeme ji na povrch polévky až na talíři. Nemícháme! Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist