Polévka s čerstvými rajčaty a smetanou

Suroviny

rajčata
1,5 kg
řapíkatý celer
500 g
zeleninový vývar
1 l
cibule
1 ks
máslo
20 g
olivový olej
1 PL
čerstvá bazalka
1 svazek
zakysaná smetana
dle libosti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rajčata a celer omyjte a nakrájejte na menší kusy. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a nechte na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidejte celer a ještě chvíli opékejte, poté přidejte rajčata, podlijte je částí vývaru, přiklopte a nechte pár minut dusit. K rajčatům přidejte většinu bazalky i s pokrájenými stonky, vlijte zbytek vývaru, osolte a opepřete a nechte asi 10 minut vařit. Polévku dohladka rozmixujte a odstavte. Vmíchejte do ní zbytek bazalky posekané nahrubo (pár lístků si můžete nechat na dekoraci). Polévku dochuťte solí a pepřem, podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.

Foto zdroj: akademie kvality

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist