Plněné hrušky přelité hořkou čokoládou

Suroviny

hruška

4 ks

hořká čokoláda

100 g

ztužený tuk (v lepším případě kakaové máslo)

20 g

jemně mleté ořechy

2-3 PL

rybízový džem

4 PL

citrón

1 ks

citrónový likér nebo jiný alkohol

1 PL

krystalový cukr

2 PL

jemně nasekané pistácie (nebo jiné ořechy)

1 PL

Postup přípravy:

Hrušky oloupejte, zespodu vydlabejte jaderník, vložte je do hrnce, zalijte citrónovou šťávou, posypte cukrem, zalijte vodou, aby byly ponořené, a povařte skoro doměkka. Vychlaďte studenou vodou a osušte. Ořechy promíchejte se lžící džemu a směsí naplňte hrušky. Zbylý džem rozmíchejte s citrónovou šťávou, rozehřejte a vmíchejte alkohol. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se ztuženým tukem, hrušky polijte čokoládou, položte na tácek vyložený pečícím papírem a ještě nezaschlé posypte nasekanými pistáciemi. Nechte úplně ztuhnout, na talířky rozdělte omáčku z džemu a doprostřed posaďte hrušku.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist