Karamelové hrušky ve vinné pěně s marmeládou

Suroviny

hruška
4 ks
rybízová marmeláda
4 PL
voda
5 PL
cukr
1 PL
citrónová šťáva
2 PL
bílé víno
2 dcl
pudinkový prášek
3 PL
žloutek
2 ks
jádra vlašských ořechů
2 PL

Postup přípravy:

Na pěnu: 2 dl vína – pro děti lze zvolit ovocný mošt, 2 lžíce vody, 3 lžičky vanilkového pudinku – prášek, 2 žloutky, asi 2 lžíce sekaných vlašských ořechů

Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme jádřince. Zakapeme citrónovou šťávou. Vložíme do kastrolu, přidáme vodu a cukr a podusíme. Když hrušky mírně změknou, vyjmeme je a do kastrolu přidáme bílé víno, ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a mírně rozkvedlané žloutky. Ve vodní lázni mícháme, až krém zhoustne. Vychladlý krém rozdělíme do 4 misek. Na něj rozložíme půlky hrušek a vydlabané otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou. Zdobíme posekanými ořechy.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.8.2015 11:55

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist