Piškotový moučník s krémem

profimedia-0102181793-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

dortový korpus z piškotového těsta
1 ks
rum
3 likérové skleničky
bylinný likér
3 likérové skleničky
kandované ovoce
200 g
žloutky
3 ks
bílky
2 ks
cukr
11 lžic
polohrubá mouka
3 lžíce
nastrouhaná citronová kůra
z 1 ks
mléko
375 ml

Postup přípravy:

Piškotový korpus rozkrájejte na proužky asi 5 x 2 cm. Polovinu pokapejte bylinným likérem a druhou polovinu rumem. Kandované ovoce nadrobno nakrájejte. Žloutky utřete se 6 lžícemi cukru do pěny a postupně přimíchejte citronovou kůru, mléko a mouku. Směs nalijte do kastrůlku a přiveďte za stálého míchání k varu, odstavte a míchejte do vychladnutí. Do kulaté zapékací formy (nebo formy na dort) naskládejte část proužků piškotového těsta a potřete je částí krému. Na ně naskládejte trochu nasekaného kandovaného ovoce a postup opakujte. Snažte se vše skládat do kupovitého tvaru. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru do tuhého sněhu a potřete jím povrch (nebo nandejte sníh do cukrářského sáčku a ozdobně ho nastříkejte). Formu vložte do trouby vyhřáté na 120 °C a pečte, dokud nedostane sníh světle zlatou barvu. Moučník nechte vychladnout a pak ho uložte asi na 2 hodiny do chladu.

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist