Piškotový dort s ananasem a šlehačkou

Suroviny

piškotů
2 balíčky
ananasový kompot
1 plechovka
rumu
3 PL
cukru
80 g
žloutky
3 ks
šlehačku
1 ks
světlou želatinu v sáčku
1 ks

Postup přípravy:

Šťávu z ananasového kompotu smícháme s rumem. Dortovou formu vyložíme alobalem a piškoty rozdělíme na tři hromádky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu, připravenou dle návodu na zadní straně balíčku. Na dno dortové formy dáme jednu vrstvu piškotů, pokapeme rumem. Přikryjeme polovinou a navrch vyskládáme polovinu ananasu. Postup zopakujeme a zakončíme vrstvou piškotů. Hotový dort uložíme na dvě hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou a případně i dalším druhem ovocem, či zmrzlinou. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.10.2013 1:49| autor: lenkatumova (-)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist