Piškotová roláda s letním ovocem

Suroviny

vejce
3 ks
cukr
120 g
sůl
1 špetka
polohrubá mouka
120 g
vlažná voda
1 PL
ovoce (maliny, borůvky, rybíz)
250 g
moučkový cukr
dle chuti
tuk na vymazání
dle potřeby
mouka na vysypání
dle potřeby

Postup přípravy:

Ovoce omyjte, dejte do mísy, zasypte moučkovým cukrem a rozmačkejte. Ve vodní lázni utřete vejce, cukr a sůl, až vznikne hladký krém. Do vaječné hmoty postupně vmíchejte prosetou mouku a lžíci vlažné vody. Řídké těsto rozetřete na důkladně vymazaný a vysypaný pečící papír položený na plech. Vložte do předehřáté trouby a při 190 °C upečte rychle dozlatova. Piškotovou placku překlopte na jiný pečící papír a ze dna papír opatrně odstraňte. Piškot potřete ovocnou hmotou a srolujte. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

Tip: Plátky rolády můžete podávat se zmrzlinou nebo s horkým vanilkovým krémem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist