Piškotová roláda s letním ovocem

Suroviny

vejce

3 ks

cukr

120 g

sůl

1 špetka

polohrubá mouka

120 g

vlažná voda

1 PL

ovoce (maliny, borůvky, rybíz)

250 g

moučkový cukr

dle chuti

tuk na vymazání

dle potřeby

mouka na vysypání

dle potřeby

Postup přípravy:

Ovoce omyjte, dejte do mísy, zasypte moučkovým cukrem a rozmačkejte. Ve vodní lázni utřete vejce, cukr a sůl, až vznikne hladký krém. Do vaječné hmoty postupně vmíchejte prosetou mouku a lžíci vlažné vody. Řídké těsto rozetřete na důkladně vymazaný a vysypaný pečící papír položený na plech. Vložte do předehřáté trouby a při 190 °C upečte rychle dozlatova. Piškotovou placku překlopte na jiný pečící papír a ze dna papír opatrně odstraňte. Piškot potřete ovocnou hmotou a srolujte. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

Tip: Plátky rolády můžete podávat se zmrzlinou nebo s horkým vanilkovým krémem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist