Ořechová roláda plněná šlehačkou a hrozny

Suroviny

vaječný bílek
6 ks
vlašské ořechy
70 g
krupicový cukr
150 g
hladká mouka
50 g
prášek do pečiva
1 špetka
smetana ke šehání
250 ml
vanilkový cukr
1 balíček
hroznové víno (nejlépe bílé bez jadérek)
dle libosti
rozpuštěné máslo navymazání
dle potřeby
hrubá mouka na posypání papíru
dle potřeby

Postup přípravy:

Bílky ušlehejte do pěny, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Vmíchejte mleté ořechy a mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, který jste dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Plech vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a plát rychle upečte, aby příliš nevyschl a roláda se nelámala. Překlopte ho na čistou utěrku posypanou troškou mouky a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s vanilkovým krémem dotuha. Hroznové kuličky otrhejte, omyjte a nechte oschnout. Z plátu opatrně sloupněte papír, na korpus natřete šlehačku, podélně naskládejte řadu hroznových kuliček a zaviňte roládu. Uložte ji do chladu ztuhnout a potom ji nakrájejte na plátky.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist