Ořechová roláda plněná šlehačkou a hrozny

Suroviny

vaječný bílek

6 ks

vlašské ořechy

70 g

krupicový cukr

150 g

hladká mouka

50 g

prášek do pečiva

1 špetka

smetana ke šehání

250 ml

vanilkový cukr

1 balíček

hroznové víno (nejlépe bílé bez jadérek)

dle libosti

rozpuštěné máslo navymazání

dle potřeby

hrubá mouka na posypání papíru

dle potřeby

Postup přípravy:

Bílky ušlehejte do pěny, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Vmíchejte mleté ořechy a mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, který jste dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Plech vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a plát rychle upečte, aby příliš nevyschl a roláda se nelámala. Překlopte ho na čistou utěrku posypanou troškou mouky a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s vanilkovým krémem dotuha. Hroznové kuličky otrhejte, omyjte a nechte oschnout. Z plátu opatrně sloupněte papír, na korpus natřete šlehačku, podélně naskládejte řadu hroznových kuliček a zaviňte roládu. Uložte ji do chladu ztuhnout a potom ji nakrájejte na plátky.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist