Pilaf z bulguru a hub

Suroviny

bulguru

1 hrnek

zeleninového vývaru (i z kostky)

2 hrnky

čerstvých nebo 100 g sušených hub

250 g

cibule (nejlépe červená)

1 ks

másla

120 g

oleje

1 PL

zelené petrželky

1 hrst

drceného kmínu

1 ČL

kurkumy

1 ČL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Sušené houby předem (asi hodinu) namočte. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na polovině dávky másla zesklovatět. Přidejte bulgur a za stálého míchání 3 minuty opékejte. Přilijte horký vývar, trochu osolte a uveďte do varu. Přikryté vařte při mírné teplotě 10 minut, odstavte a stále zakryté nechte 10 minut dojít. Předem namočené houby sceďte a nechte okapat. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozpáleném oleji je osmažte, přilijte trošku vody a poduste doměkka. Ochuťte kmínem, kurkumou, solí a pepřem a přimíchejte nasekanou zelenou petrželku. Houby smíchejte s bulgurem a se zbytkem másla. Ihned rozdělte do nahřátých misek a podávejte se zeleninovým salátem.

Tip: pokrm můžete zpestřit, když do něj zamícháte opražené plátky mandlí nebo lískových oříšků.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 9:21| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist