Peřová bublanina s ovocem

Suroviny

strouhanka
100 g
vejce
4 ks
máslo
80 g
cukr krupice
80 g
kypřící prášek
1/2 balíček
skořice
sůl
špetka
ovoce

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a na druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) – vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme.

Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými). A bublanina je krásně nadychaná.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2011 5:29| autor: Tainka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist