Perníčky s medem

Suroviny

med
120 g
vejce
3 ks
moučkový cukr
160 g
rostlinný tuk
60 g
hladká mouka
400 g
koření do perníku
1 ČL
jedlá soda
1 ČL
citrónová kůra
dle chuti
citrónová nebo bílá čokoládová poleva
1 balení

Postup přípravy:

Na těsto: 120 g medu, 2 vejce, 160 g moučkového cukru, 60 g rostlinného tuku, 400 g hladké mouky, 1 lžička koření do perníku, 1 lžička jedlé sody, citrónová kůra, vejce na potření těsta

Na ozdobení: citrónová nebo bílá čokoládová poleva

Med mírně nahřejeme, přidáme vejce, cukr a rozehřátý tuk. Rozšleháme a tuto směs vlijeme do mouky proseté s kořením, sodou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Pak z něj vyválíme plát 3 – 4 mm silný plát a formičkou z něj vykrájíme různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170 °C zvolna upečeme. Vychladlé perníčky zdobíme polevou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.11.2013 7:03| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist