Králík s bylinkami na černém pivu

Suroviny

králík
1 ks
olej
50 ml
koňak
40 ml
sůl a mletý pepř
1 špetka
plnotučná hořčice
1 PL
kečup
1 PL
tymián
1 snítka
dobromysl
1 snítka
majoránka
1 snítka
bazalka
1 snítka
česnek
3 stroužky
černé pivo
0,5 l
sádlo
1 PL
anglická slanina
100 g
cibule
1 ks
kmín
1 špetka

Postup přípravy:

Omytého králíka naporcujeme, osolíme a potřeme připravenou marinádou z oleje, koňaku, mletého pepře, hořčice a kečupu. Maso naskládáme do misky, proložíme nasekaným česnekem, bylinkami a dodáme zbytek marinády. Necháme 12–24 hodin uležet v chladu. Jednotlivé porce králíka prudce opečeme na lžíci sádla a naskládáme do pekáče, na jehož dno jsme dali nasekanou cibuli a slaninu. Přidáme kmín, bylinky, výpek a marinádu. Vše zalijeme černým pivem a dáme dusit do trouby až je maso měkké. Pokud je šťáva řídká můžeme ji zahustit trochou hladké mouky. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist