Pečený kapr s česnekovou omáčkou

Suroviny

porce kapra
4 ks
olej
80 g
citron
1 ks
česnek
2 stroužky
hladká mouka
40 g
žloutek
1 ks
petrželka
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Rybí porce osolte, obalte v mouce a po obou stranách opečte na oleji dozlatova.

Přendejte je na talíř a uložte na teplém místě. Ve zbylém tuku osmahněte nasekaný česnek, petrželku, přidejte zbylou mouku, a když zežloutne, zřeďte ji sklenkou osolené vody. Dobře rozmíchejte a povařte.

Omáčku nechte prochladnout, pak do ní vmíchejte žloutek, zakápněte citrónem a vyšlehejte, až bude mít konzistenci jako majonéza. Hotovou omáčkou přelijte připravené rybí porce.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.4.2012 8:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist