Pangasius ze Švédska s mrkví a pórkem

Suroviny

pangasius (nebo jiná vykostěná ryba)
0,5 kg
střední brambora
6 ks
mrkev
2 ks
větší pórek
1/2 ks
kysaná smetana
2 balení
nakrájená pažitka
1 hrst
nakrájený kopr
1 hrst
tvrdý sýr
20 dkg
sůl, pepř, kmín
koření na ryby
máslo na vymazání formy

Postup přípravy:

Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory.

Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů.

Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka – např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist