Zapečený pangasius se zeleninou a zakysanou smetanou

Suroviny

pangasius
4 ks
brambory
0,5 kg
větší mrkev
1 ks
menší pórek
1 ks
zakysaná smetana
200 g
bílý jogurt
150 g
vejce
1 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti
sušená bazalka
dle chuti
koření na ryby
dle chuti
mletý kmín
dle chuti
sezamové semínko
dle libosti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky. Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.2.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist