Omáčka se sušeným ovocem

Suroviny

sušené ovoce (švestky, jablka, hrušky, rozinky)

200 g

červené víno

200 ml

švestková povidla

100 g

nastrouhaný perník

2-3 PL

loupané mandle

2 PL

brusinkový džem

2 PL

máslo

30 g

citrón

dle chuti

sůl

dle potřeby

Postup přípravy:

Sušené ovoce dobře propláchněte vodou, nechte odkapat, dejte do skleněné nebo porcelánové misky, zalijte vínem a nechte rozležet asi hodinu. V hrnci rozvařte povidla s 250 ml vody a špetkou soli, přidejte ovoce i s vínem, perník a zvolna povařte do zahoustnutí. Nakonec vmíchejte brusinkový džem, nahrubo nasekané mandle, máslo, krátce prohřejte a podle chuti okyselte citronovou šťávou. Podávejte k uzenému či pečenému vepřovému masu nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist