Omáčka se sušeným ovocem

Suroviny

sušené ovoce (švestky, jablka, hrušky, rozinky)
200 g
červené víno
200 ml
švestková povidla
100 g
nastrouhaný perník
2-3 PL
loupané mandle
2 PL
brusinkový džem
2 PL
máslo
30 g
citrón
dle chuti
sůl
dle potřeby

Postup přípravy:

Sušené ovoce dobře propláchněte vodou, nechte odkapat, dejte do skleněné nebo porcelánové misky, zalijte vínem a nechte rozležet asi hodinu. V hrnci rozvařte povidla s 250 ml vody a špetkou soli, přidejte ovoce i s vínem, perník a zvolna povařte do zahoustnutí. Nakonec vmíchejte brusinkový džem, nahrubo nasekané mandle, máslo, krátce prohřejte a podle chuti okyselte citronovou šťávou. Podávejte k uzenému či pečenému vepřovému masu nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist