Omáčka na těstoviny s mletým masem a česnekem

Suroviny

mleté hovězí zadní
300 g
mleté vepřové
300 g
velkou cibuli
1 ks
česneku
5 stroužků
mrkve
2 ks
olej
anglické slaniny
50 g
loupaných rajčat
1/2 kg
červeného vína
1 sklenice
parmazán

Postup přípravy:

Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na kolečka nakrájenou mrkev. Můžeme případně podle chuti přidat i pár čerstvých nebo sušených hub. Osmahneme vše do růžova, pak přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme.

Až se maso osmaží, podlijeme vše sklenkou vína, mícháme a necháme víno pomalu vypařit. Pak přidáme loupaná rajčata, rozmačkáme je a za stálého míchání dusíme asi 10 min, pak úplně zeslabíme a necháme dusit dalších alespoň 20 min odkryté.

Přidáme bazalku, nakonec vše hodně posypeme parmazánem.

Dobrou chuť! 

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Martina Chlumská

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist