Novoroční uzené se švestkami

Suroviny

dobré uzené maso
4-6 ks
vypeckované a pokrájené suché švestky
300 g
trocha slivovice či červeného vína
solamyl
citrónová kůra
mletý pepř
drcený hřebíček
mletá skořice
1 špetka
povidla (nemusí být)
1 PL
sůl

Postup přípravy:

1. Uzené povaříme a připravíme omáčku: švestky rozvaříme ve troše vody se slivovicí nebo vínem.

2. Do měkkých švestek přidáme citronovou kůru a koření.

3. Osolíme, přidáme povidla, zahustíme solamylem a krátce povaříme.

4. Omáčkou přelijeme uzené maso.

Doporučená příloha: Bramborové knedlíky nebo krokety.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.12.2010 3:19| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist