Netradiční vanilkové rohlíčky

Suroviny

hladká mouka
2 hrnky
ovesné vločky Emco
1 hrnek
moučkový cukr
1/4 hrnku
krystalový cukr
1 PL
máslo
1/2 kostky
vanilkový cukr
1 balíček
vejce
2 ks
citronová kůra z 1/2 citronu
mléko
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Ovesné vločky nasucho opražíme. Ke konci pražení k nim přidáme 1 lžíci krystalového cukru a mícháme, až cukr zkaramelizuje.

Vločky necháme vychladnout a umeleme. Smícháme je s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem, citronovou kůrou, vejci a takovým množstvím mléka, aby vzniklo vláčné těsto.

Z těsta tvoříme rukama nebo pomocí strojku rohlíčky. Přeneseme je na suchý plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova.

Vychladlé rohlíčky pocukrujeme nebo je do poloviny namočíme v rozehřáté čokoládě.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2011 3:04| autor: Katarína Landlová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist