Netradiční vanilkové rohlíčky

Suroviny

hladká mouka
2 hrnky
ovesné vločky Emco
1 hrnek
moučkový cukr
1/4 hrnku
krystalový cukr
1 PL
máslo
1/2 kostky
vanilkový cukr
1 balíček
vejce
2 ks
citronová kůra z 1/2 citronu
mléko
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Ovesné vločky nasucho opražíme. Ke konci pražení k nim přidáme 1 lžíci krystalového cukru a mícháme, až cukr zkaramelizuje.

Vločky necháme vychladnout a umeleme. Smícháme je s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem, citronovou kůrou, vejci a takovým množstvím mléka, aby vzniklo vláčné těsto.

Z těsta tvoříme rukama nebo pomocí strojku rohlíčky. Přeneseme je na suchý plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova.

Vychladlé rohlíčky pocukrujeme nebo je do poloviny namočíme v rozehřáté čokoládě.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2011 3:04| autor: Katarína Landlová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist