Nejlepší bramboračka s houbami a zeleninou

Suroviny

sušených hub
2 hrsti
másla
50 g
mouky
50 g
bujónu
1 kostka
středně velké brambory, nakrájené na kostky
3-4 ks
mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
2 ks
celer, oloupaný a přepůlený
1/2 ks
celá oloupaná cibule
1 ks
menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
1 ks
sůl a pepř
majoránka
vejce
1 ks
česneku
2 stroužky

Postup přípravy:

Houby vložíme do kastrůlku a zalijeme asi půllitrem vody, chvíli povaříme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijeme zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promícháme, přidáme bujon, brambory a zeleninu. Přilijeme houby i s vývarem a přivedeme k varu. Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjmeme celer, cibuli i celou mrkev. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepneme vejce. Necháme ještě trošku povařit a podáváme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 12:26| autor: steskulinka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist